Scroll Top
FACING
Facing
Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.
Composiet Facing

Bij een composiet facing is één bezoek aan de tandarts voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past. Om de facing aan te brengen maakt de tandarts ruimte door een dun laagje van de tand af te slijpen. De tand wordt behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om vervolgens het composiet aan te brengen. Nadat de aangebrachte composiet in de gewenste vorm is gebracht en met een speciaal lampje is uitgehard wordt het harde oppervlak geslepen en gepolijst om de vorm af te maken.

Bij facings worden dunne tandkleurige schildjes op de tand geplakt waardoor spleetjes kunnen worden weggewerkt, afgebroken hoekjes onzichtbaar worden gemaakt of verkleurde tanden worder verfraaid. Een facing is niet van echt te onderscheiden en voelt als een eigen tand of kies. Er zijn twee soorten facings, composiet en porselein.

Een facing kan van twee verschillende materiaalsoorten worden gemaakt:

  1. Een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet.
  2. Een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt.
Pink Clipboard with dental card or patient medical records icon isolated on pink background. Dental insurance. Dental clinic report. Minimalism concept. 3d illustration 3D render.
IMG_9604

Neem gerust contact met ons op,
stel uw vragen of maak een afspraak

Contact Form Demo (#2)