Scroll Top
Mondhygienist
mondhygienist in center Amsterdam

Bent u op zoek om een heldere, gezonde glimlach te behouden? Zoek niet verder dan onze deskundige mondhygiëne diensten. Bij 0900Dentist stellen wij uw tandheelkundige gezondheid en algeheel welzijn voorop, waarbij wij uitgebreide hygiëne diensten bieden die zijn afgestemd op uw unieke behoeften. Hier is wat u moet weten over het belang van mondhygiëne en waarom het kiezen van een mondhygiënist gunstig is voor uw mondgezondheid.

Teeth Cleaning Cost
Wat Doet een Mondhygiënist?

Mondhygiënisten zijn mondzorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in preventieve tandheelkundige zorg. Ze werken samen met tandartsen om een scala aan diensten te bieden gericht op het behouden van optimale mondgezondheid. Enkele van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een tandhygiënist zijn:

  1. Professionele Tanden Reiniging: Met gespecialiseerde gereedschappen en technieken reinigen tandhygiënisten grondig uw tanden om plaque, tandsteen en vlekken te verwijderen die regulier poetsen en flossen kunnen missen.
  2. Mondgezondheidsbeoordeling: Tandhygiënisten beoordelen de gezondheid van uw tanden en tandvlees, controleren op tekenen van tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere mondgezondheidsproblemen. Vroegtijdige detectie kan ernstige tandheelkundige problemen in de toekomst voorkomen.
  3. Educatie en Begeleiding: Hygiënisten bieden persoonlijk advies over de juiste mondhygiënepraktijken, waaronder poetstechnieken, flosmethoden en het belang van een uitgebalanceerd dieet voor het behouden van gezonde tanden en tandvlees.
  4. Toepassing van Fluoride en Sealants: Om tandglazuur te versterken en gaatjes te voorkomen, kunnen tandhygiënisten fluoridebehandelingen of tandheelkundige afdichtingen aanbrengen om kwetsbare gebieden van uw tanden te beschermen.

 

Wanneer zou U een Mondhygiënist Bezoeken?

Het wordt aanbevolen om regelmatig bezoeken aan een mondhygiënist in te plannen, minstens eens in de zes maanden voor routinematige reinigingen en controles. U moet echter mogelijk vaker bezoeken als u bepaalde risicofactoren of tandheelkundige problemen heeft, zoals:

– Geschiedenis van tandvleesaandoeningen of gaatjes

– Roken of tabaksgebruik

– Diabetes of andere systemische gezondheidsproblemen die de mondgezondheid beïnvloeden

– Zwangerschap, aangezien hormonale veranderingen het risico op tandvleesaandoeningen kunnen verhogen

– Orthodontische behandeling met beugels of andere apparaten

– Aanhoudende slechte adem of mondoncomfort

Zelfs als u nauwgezet poetst en flost, zijn professionele reinigingen en preventieve zorg van een tandhygiënist essentieel voor het behouden van optimale mondgezondheid.

EMS Airflow Prophylaxismaster

De EMS Airflow Prophylaxis Master is een innovatieve oplossing voor de preventie van tandbederf, het voorkomen van tandvleesaandoeningen en het algemene mondonderhoud. Dit geavanceerde apparaat is speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik door professionals in de tandheelkunde. Wat het zo goed maakt voor patiënten is dat het zorgt voor een grondige reiniging met een hoge precisie, terwijl het ook comfortabel en ergonomisch is voor de behandelaar. Bovendien voldoet het aan de strengste hygiënenormen, wat essentieel is voor de gezondheid en veiligheid van de patiënten. Met de EMS Airflow Prophylaxis Master kunnen patiënten dus rekenen op een effectieve en veilige tandheelkundige behandeling.

UK1188363_600x600.jpg

Neem gerust contact met ons op,
stel uw vragen of maak een afspraak

Contact Form Demo (#2)