Scroll Top

Implantaten 15 jaar Garantie

Wat zijn implantaten ?
Implantaten zijn kunstwortels die van titanium worden gemaakt. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden.

Een kunstgebit leidt tot botafbraak
Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat de beste oplossing. Als een wortel beschadigd is door de afgebroken tand of kies, kan uw kaakbot in de loop van de jaren slinken. Hierdoor zal uw gezicht ingrijpend veranderen.

Behoud van uw kaaklijn
Door jarenlange praktijkervaring, ondersteund door klinisch onderzoek, is aangetoond dat titanium kunstwortels goed door het bot worden geaccepteerd en door botaangroei als het ware één geheel met de kaak gaan vormen. Hierdoor zal uw kaak minder slinken en zal de vorm van uw gezicht niet veranderen. U behoudt uw kaaklijn en daarmee uw uiterlijk.

Implantaten voelen natuurlijk aan
Met implantaten voelen uw tanden en kiezen als natuurlijk aan en behouden de kracht en sterkte die ze altijd hebben gehad. Implantaten helpen u met zelfvertrouwen door te gaan in het dagelijkse leven.

 

Wanneer een gebitsimplantaat ?
Als u één of zelfs al uw tanden en kiezen mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten wat u lekker vindt, dan zijn implantaten dé oplossing voor u. Een implantaat is een kunstwortel die in de onder- of bovenkaak wordt geplaatst. Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving.

Ongelukken bij sport, thuis of het werk
Door ons drukke en actieve leven worden risico’s steeds groter. Sporten is gezond, leuk, uitdagend en gezellig. Maar het brengt soms ook risico’s met zich mee; de iets te ver doorgaande swing bij het golfen, de hockeybal, de elleboog bij het voetballen of squashen. Daarnaast vindt een groot gedeelte van de ongevallen in en om het huis plaats. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar heeft soms verstrekkende gevolgen.

U mist tanden door natuurlijke slijtage
Tanden en kiezen slijten door dagelijks gebruik. Daarom missen ouderen meestal een of meerdere tanden en kiezen. En iedereen wil toch een volledig gebit?

Bestaande tanden mooier maken
Een zelfbewust persoon kan ook veel ongemak, ontevredenheid en onzekerheid ervaren door een imperfectie aan het gebit. Een recent of in het verleden ontstane probleem met het gebit kan veel ellende veroorzaken. Zogenaamde esthetische redenen (gericht  op het uiterlijk) kunnen aanleiding zijn om voor een implantaat te kiezen.

Een tand, meerdere tanden of een heel gebit

Als u een gebitsprobleem heeft, kunt u kiezen tussen:

Een tand vervangen
Meerdere tanden vervangen
Alle tanden vervangen

Elk gebitsprobleem kent een traditionele en een moderne oplossing. Traditioneel is bijvoorbeeld het plaatsen van een enkele tand of een kroon op de bestaande beslepen tand of wortel. Meerdere tanden worden vervangen door een brug, die wordt vastgezet op bestaande beslepen tanden. Een los kunstgebit is ook een traditionele oplossing ter vervanging van alle tanden.

De moderne oplossing is het plaatsen van implantaten, waarop één of meer kronen, bruggen of een kunstgebit vastgezet worden.

Traditionele bruggen, plaatjes en frames hebben nadelen
Traditionele oplossingen, zoals bruggen, vereisen dat bestaande, onbeschadigde tanden of kiezen worden afgeslepen om ze te kunnen plaatsen. Plaatjes en frames worden aan andere tanden en kiezen bevestigd met haakjes en beugels, waardoor de natuurlijke tanden en kiezen beschadigd raken en het dragen soms als ongemakkelijk of zelfs als pijnlijk wordt ervaren. Implantaten lossen alleen dáár het probleem op, waar het daadwerkelijk zit.

Wanneer geen implantaat
Het is belangrijk om te weten dat implantaten geen vervanging zijn voor gezonde wortels. Een gezonde wortel is altijd beter dan een implantaat. Pas als de levensduur van de wortel ten einde loopt of in gevaar is, biedt een implantaat een betere oplossing.

Voor wie is een implantaat bedoeld
Implantaten zijn voor iedereen die iets aan het gebit willen doen, om welke reden dan ook. Leeftijd speelt hierbij een minimale rol, omdat implantaten zelfs op hoge leeftijd nog goed toepasbaar zijn. Dankzij de vernieuwingen en ontwikkelingen op het gebied van implantologie worden de bestaande criteria om in aanmerking te komen voor implantaten, steeds verder verruimd. Zo kunnen steeds meer mensen in aanmerking komen voor implantaten.

Minimum leeftijd voor implantaat
Een minimum leeftijd voor het plaatsen van een implantaat bestaat niet. Echter de groei van het skelet moet beëindigd (volgroeid) zijn.

Sporters met ongeval
Sporters hebben vaak te maken met gebitsproblemen. Vanwege een fanatieke actie van henzelf of hun tegenstander moeten ze soms vaker een bezoek brengen aan hun tandarts. Het ontbreken of afbreken van een tand of kies is dan ook een veelvoorkomende situatie. Situaties als deze komen veel voor en worden vaak gebruikt om over te gaan op een implantaat of zelfs meerdere implantaten om een brug of klikgebit vast te zetten.

Middelbare leeftijd met gebitsproblemen
De gebruikelijke groep mensen die overgaan op implantaten hebben doorgaans normale en gebruikelijke gebitsproblemen en slijtage. Zij hebben last van een afgebroken tand of kies en willen hiervoor een kroon in de plaats. De kroon moet vastgezet worden op een solide basis. Zo ontstaat de overweging te kiezen voor een implantaat. Omdat een implantaat vele voordelen heeft en weinig tot geen nadelen, wordt het besluit genomen om een implantaat te nemen.

Senioren met kunstgebit
Implantaten zijn ook zeer geschikt voor de groep mensen die al in het bezit is van een kunstgebit. De stap van kunstgebit naar klikgebit wordt steeds vaker gemaakt. Veel mensen zien de voordelen van een klikgebit op implantaten. Het biedt meer kracht en sterkte, voelt natuurlijk aan en zit niet meer los in de mond. Omdat een klikgebit op implantaten duurzaam is, kan het jarenlang meegaan. Zo kan de eigenaar van een klikgebit met hernieuwde zekerheid genieten van het leven. Veel zorgverzekeraars vergoeden het klikgebit volledig, met een eigen bijdrage van € 250,00.

Verbetering aan uiterlijk van gebit
Het is tegenwoordig steeds makkelijker om het gebit te laten verbeteren. Een gebit dat niet het gewenste uiterlijk heeft, kan veel makkelijker en beter aangepast worden dan vroeger. Een verkleurde voortand kan gebleekt worden of er kan een facing overheen geplaatst worden. Maar een verkleurde tand kan ook vervangen worden door een kroon op een implantaat. Deze oplossing biedt meer sterkte en kracht dan de dode tand zelf had. Hierdoor is het een meer duurzame oplossing dan bleken of aanbrengen van een facing. Met de kroon is het uiterlijk van het gebit weer hersteld of zelfs verbeterd. U kunt weer breeduit lachen!

Kwaliteit van uw implantaat
De kwaliteit van implantaten is de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Dankzij vele wetenschappelijke onderzoeken en doorbraken op technisch gebied zijn alle aspecten van implantaten verbeterd. Dit geldt zowel voor het materiaal waarvan implantaten gemaakt worden als voor het instrumentarium waarmee zij geplaatst worden. Wanneer het om kwaliteit gaat staan kennis en ervaring altijd voorop.

Kennis en ervaring
In de ruim 25 jaar dat implantaten worden toegepast is veel kennis en ruime praktijkervaring opgebouwd door erkende implantologen en gerenommeerde opleidingsinstituten. Het NVOI certificeert erkende implantologen en is een waarborg voor hoge kwaliteit van de behandeling met implantaten.

Titanium implantaten
Een implantaat wordt gemaakt van titanium. Titanium zorgt ervoor dat de opname in het kaakbot optimaal is, omdat het ‘biologisch inert’ is, zoals dat heet. Dat wil zeggen dat het lichaam het materiaal niet afstoot en het niet giftig is. Het titanium implantaat groeit op een natuurlijke manier vast in het kaakbot, wat zorgt voor natuurlijke kracht in het gebit. Omdat titanium net zo sterk is als staal, is de kans op afbraak of andere vorm van slijtage niet aanwezig.

Instrumentarium
Het is vanzelfsprekend dat naast ontwikkelingen op het gebied van de implantaten ook het instrumentarium constant verbeteringen ondergaat. De werking ervan zorgt voor snellere behandelingen die minder pijnlijk zijn. Doordat het instrumentarium steriliseerbaar is worden infecties en besmettingen voorkomen. Zo voldoet het instrumentarium altijd aan van hygiëne en kwaliteit.

Een tandarts implantoloog bij u in de buurt
Als u een professionele behandeling met implantaten wilt ondergaan, kunt u het beste een tandarts implantoloog bij u in de buurt raadplegen. Hij kan uw probleem bekijken en uw situatie beoordelen om vervolgens een geschikte oplossing te bieden.