Scroll Top
Implantaten
Wat is een Implantaat ?

Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan. Dit titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegen aan kan groeien. Dit proces wordt osseointegratie genoemd. Van veel implantaten is het titanium oppervlak ruwer gemaakt, wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten.

Het Belang van Implantaten in Tandheelkunde: Implantaten zijn kunstwortels die van titanium worden gemaakt. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden.

Een kunstgebit leidt tot botafbraak : Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat de beste oplossing. Als een wortel beschadigd is door de afgebroken tand of kies, kan uw kaakbot in de loop van de jaren slinken. Hierdoor zal uw gezicht ingrijpend veranderen.

Behoud van uw kaaklijn : Door jarenlange praktijkervaring, ondersteund door klinisch onderzoek, is aangetoond dat titanium kunstwortels goed door het bot worden geaccepteerd en door botaangroei als het ware één geheel met de kaak gaan vormen. Hierdoor zal uw kaak minder slinken en zal de vorm van uw gezicht niet veranderen. U behoudt uw kaaklijn en daarmee uw uiterlijk.

Implantaten voelen natuurlijk aan : Met implantaten voelen uw tanden en kiezen als natuurlijk aan en behouden de kracht en sterkte die ze altijd hebben gehad. Implantaten helpen u met zelfvertrouwen door te gaan in het dagelijkse leven.

whats-a-dental-implant
640

Wanneer een gebitsimplantaat ? : Als u één of zelfs al uw tanden en kiezen mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten wat u lekker vindt, dan zijn implantaten dé oplossing voor u. Een implantaat is een kunstwortel die in de onder- of bovenkaak wordt geplaatst. Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving.

Ongelukken bij sport, thuis of het werk : Door ons drukke en actieve leven worden risico’s steeds groter. Sporten is gezond, leuk, uitdagend en gezellig. Maar het brengt soms ook risico’s met zich mee; de iets te ver doorgaande swing bij het golfen, de hockeybal, de elleboog bij het voetballen of squashen. Daarnaast vindt een groot gedeelte van de ongevallen in en om het huis plaats. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar heeft soms verstrekkende gevolgen.

U mist tanden door natuurlijke slijtage : Tanden en kiezen slijten door dagelijks gebruik. Daarom missen ouderen meestal een of meerdere tanden en kiezen. En iedereen wil toch een volledig gebit?

Tandverbetering

Een perfect gebit is belangrijk voor zelfvertrouwen, maar onvolkomenheden kunnen ongemak, ontevredenheid en onzekerheid veroorzaken. Esthetische redenen kunnen leiden tot het kiezen van een implantaat. U kunt kiezen uit het vervangen van één tand, meerdere tanden of het hele gebit. Traditionele oplossingen zijn kroonplaatsing op beslepen tanden of een brug op beslepen tanden. Implantaten bieden een moderne oplossing, waarop kronen, bruggen of een kunstgebit worden geplaatst. Traditionele opties zoals bruggen en frames hebben nadelen en beschadigen natuurlijke tanden. 

Implantaten lossen specifieke problemen op zonder gezonde wortels te vervangen. Implantaten zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd. Ze worden steeds vaker gebruikt bij sportblessures, normale slijtage op middelbare leeftijd en bij senioren met een kunstgebit. Het uiterlijk van het gebit kan worden verbeterd met facings of kronen op implantaten. De kwaliteit van implantaten is sterk verbeterd en titaniumimplantaten zorgen voor een optimale opname in het kaakbot. Het instrumentarium is geavanceerd en hygiënisch. Raadpleeg een tandarts-implantoloog in de buurt voor professionele behandeling met implantaten.

€1599
/vanaf
€2139
Implantaat
met pfm kroon
Metal Kroon met porselein
Gratis Consult
Zonder Bonegraft of Sinus lifting
Bevestigd met een schroef
Tijdelike Aanbieding t/m 31.8.2024
Zonder Rontgen Foto
€1699
/vanaf
€2269
implantaat
met zirconia
Zirconium Kroon
Gratis Consult
Zonder Bonegraft of sinus lifting
Zonder Rontgen Foto/OPG
Bevestigd met een schroef
Tijdelike Aanbieding t/m 31.8.2024

Neem gerust contact met ons op,
stel uw vragen of maak een afspraak

Contact Form Demo (#2)