Scroll Top
Kroon en Brugwerk
Kroon en Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Wat is een kroon?
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Wanneer kan er een kroon nodig zijn?
1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
2. Verbeteren van het uiterlijk. (Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan).
Wat is een brug?

Als een of meer tanden ontbreken, kunnen deze worden vervangen door een brug. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pilaren passen en een brugtussenstuk. Dit tussenstuk wordt ook wel een ‘dummy’ genoemd. De twee kronen met de dummy worden dan als één stuk geplaatst.

Preparated premolar tooth and dental crown placement. Medically accurate 3D illustration
360_F_330636856_LcYPPc1203t4cKqpsc0ThModpRjFGpiR
De behandeling in stappen

Afslijpen van de tand of kies
Allereerst wordt een deel van de tand of kies afgeslepen, totdat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te plaatsen. Indien nodig krijgt u een plaatselijke verdoving.

Afdruk maken
Bij 0900Dentist vermijden wij het nemen van handmatige afdrukken. In plaats daarvan maken wij gebruik van digitale afdrukken met behulp van een scanner. Dit maakt de behandeling comfortabeler en preciezer voor onze patiënten. U hoeft geen ongemakkelijke en smerige afdrukken meer te maken, maar kunt genieten van een snelle en nauwkeurige scan.

Kleur bepalen
Als de kroon of brug vóór in de mond staat heeft deze meestal een tandkleurige buitenlaag. Samen met uw tandarts zoekt u een juiste kleur uit.

Noodvoorziening
Voor de afgeslepen tand of kies maakt de tandarts een noodvoorziening (tijdelijke kroon). Eet er geen harde of kleverige producten mee. De tijdelijke kroon is daar niet op berekend.

Vastzetten
Bij de laatste afspraak past uw tandarts de kroon of brug in uw mond en zet hem vast. Aan de binnenzijde van de kroon of brug brengt hij een snelhardend cement aan. Vervolgens schuift hij de kroon of brug op zijn plaats en drukt hem stevig aan.

Opbouw
Als uw tand of kies te weinig houvast biedt voor een kroon of brug, kan uw tandarts eerst een opbouw maken. Hij lijmt de opbouw met een pin in het wortelkanaal vast. Dan plaatst hij de kroon of brug over de opbouw.

€399
/vanaf
€539
kroon pfm
Metal Kroon met porselein
Gratis Consult
incl. Noodkroon
Zonder Rontgen Foto/OPG
Tijdelike Aanbieding t/m 31.8.2024
€499
/vanaf
€669
kroon zirconium
Zirconium Kroon
Gratis Consult
incl. Noodkroon
Zonder Rontgen Foto/OPG
Tijdelike Aanbieding t/m 31.8.2024

Neem gerust contact met ons op,
stel uw vragen of maak een afspraak

Contact Form Demo (#2)