Scroll Top

Door poetsen verwijdert u de bacteriën van uw tanden en kiezen.

Hoe moet ik mijn tanden poetsen ?

Er bestaan verschillende poetsmethoden. Vaak wordt geadviseerd om korte horizontale bewegingen te maken. Besteed vooral aandacht aan de overgang van het tandvlees naar de tand of kies. Zet de borstel schuin op het tandvlees.

De tandplak verdwijnt doordat de haartjes zachtjes heen en weer te bewegen over de plaatsen waar tandplak zit. Als u de borstel aan het eind van het handvat tussen uw duim en de toppen van uw vingers vasthoudt, oefent u voldoende druk uit.
 

Poetsinstructie Houd een vaste poetsvolgorde aan. Poets de tanden in de onderkaak bijvoorbeeld eerst aan de binnenkant, dan de buitenkant en tenslotte de bovenkant. De bovenkaak poetst u in dezelfde volgorde. Poets tweemaal per dag ongeveer twee minuten.
 

Poetstips Poets ook de achterkant van de laatste kies. In de onderkaak poetst u daar het beste vanaf de zijkant. In de bovenkaak poetst u vanaf de tegenover gelegen kant, ofwel kruiselings. Het maakt niet uit of u eerst de onderkaak poetst of de bovenkaak, maar houd steeds dezelfde volgorde aan. Of u nu een gewone tandenborstel of een elektrische borstel gebruikt, reinig ook de ruimte tussen uw tanden en kiezen met flossdraad, tandenstokers of ragers. Kies de hulpmiddelen in overleg met uw tandarts of mondhygiënist. Het gebruik van mondspoelmiddelen kan het poetsen en flossen niet vervangen. Wel kan het zorgen voor een tijdelijke frisse adem en smaak in de mond.