Scroll Top
Aanbiedingen
Kroon en Brugwerk

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Wat is een kroon?
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Wanneer kan er een kroon nodig zijn?
1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
2. Verbeteren van het uiterlijk. (Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan).
Wat is een brug?

Als een of meer tanden ontbreken, kunnen deze worden vervangen door een brug. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pilaren passen en een brugtussenstuk. Dit tussenstuk wordt ook wel een ‘dummy’ genoemd. De twee kronen met de dummy worden dan als één stuk geplaatst.

Preparated premolar tooth and dental crown placement. Medically accurate 3D illustration
Wanneer kan een brug nodig zijn? 1) Om beter te kauwen. 2) Verbetering van het uiterlijk. (Het gaat meestal om verkleurde en/of slecht gevormde tanden die zich aan de voorkant van de mond bevinden.) Hoe werkt het plaatsen van een kroon of brug? Het plaatsen van een kroon of brug gebeurt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan uw tandarts nodig. U krijgt niet direct een kroon of brug. Dit duurt ongeveer één tot twee weken.
Implantaten

Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, die op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan. Dit titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegen aan kan groeien. Dit proces wordt osseointegratie genoemd. Van veel implantaten is het titanium oppervlak ruwer gemaakt, wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten.

Wat zijn implantaten ? : Implantaten zijn kunstwortels die van titanium worden gemaakt. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een vervanging voor de natuurlijke wortel die in het kaakbot vastgegroeid is en uw tanden en kiezen op hun plaats houden.

Een kunstgebit leidt tot botafbraak : Wanneer uw tanden of kiezen afgebroken zijn of zelfs helemaal ontbreken, kunnen ze vervangen worden door een kroon of kunstgebit. Om een kroon of zelfs een heel kunstgebit te plaatsen, is een implantaat de beste oplossing. Als een wortel beschadigd is door de afgebroken tand of kies, kan uw kaakbot in de loop van de jaren slinken. Hierdoor zal uw gezicht ingrijpend veranderen.

Behoud van uw kaaklijn : Door jarenlange praktijkervaring, ondersteund door klinisch onderzoek, is aangetoond dat titanium kunstwortels goed door het bot worden geaccepteerd en door botaangroei als het ware één geheel met de kaak gaan vormen. Hierdoor zal uw kaak minder slinken en zal de vorm van uw gezicht niet veranderen. U behoudt uw kaaklijn en daarmee uw uiterlijk.

Implantaten voelen natuurlijk aan : Met implantaten voelen uw tanden en kiezen als natuurlijk aan en behouden de kracht en sterkte die ze altijd hebben gehad. Implantaten helpen u met zelfvertrouwen door te gaan in het dagelijkse leven.

640

Wanneer een gebitsimplantaat ? : Als u één of zelfs al uw tanden en kiezen mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten wat u lekker vindt, dan zijn implantaten dé oplossing voor u. Een implantaat is een kunstwortel die in de onder- of bovenkaak wordt geplaatst. Het plaatsen van een implantaat is een eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving.

Ongelukken bij sport, thuis of het werk : Door ons drukke en actieve leven worden risico’s steeds groter. Sporten is gezond, leuk, uitdagend en gezellig. Maar het brengt soms ook risico’s met zich mee; de iets te ver doorgaande swing bij het golfen, de hockeybal, de elleboog bij het voetballen of squashen. Daarnaast vindt een groot gedeelte van de ongevallen in en om het huis plaats. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar heeft soms verstrekkende gevolgen.

U mist tanden door natuurlijke slijtage : Tanden en kiezen slijten door dagelijks gebruik. Daarom missen ouderen meestal een of meerdere tanden en kiezen. En iedereen wil toch een volledig gebit?

Tanden bleken in Amsterdam

Uw tanden laten bleken? Amsterdam is dé stad voor deze cosmetische behandeling! Laat uw tanden bleken in Amsterdam door uitstekend opgeleide en ervaren tandartsen. Onze tandartspraktijk maakt gebruik van moderne technieken om effectief en snel uw tanden te laten bleken. In onze praktijk in Amsterdam wordt het bleekproces middels geavanceerde LED-licht procedures versneld, waardoor uw tanden binnen twee uur maar liefst zes tinten lichter zijn.

Thuisbleken

Thuisbleken U bent bij ons geweest voor een instructiebezoek voor thuisbleken. Bleek ’s nachts met een bleeklepel gevuld met gel. Breng een klein dotje gel ter grootte van een speldenknop aan op elke tand die gebleekt moet worden. Plaats de lepel in de mond, druk aan op de tanden en verwijder met nagels aan de kiezen. Bleek maximaal 7 nachten, verleng indien nodig. Overslaan bij gevoeligheid, vermijd rode wijn, tabak, koffie en thee. Bewaar overgebleven gel in de koelkast.
take-home_whitening_treatment_uk.jpg
€399
/vanaf
Zoom Whitening
Phillips Zoom Whitening
In kliniek
€199
/vanaf
Thuis Bleken
Bitje voor Thuis Bleken
Bleaching Gel 16%