Scroll Top

Tandenstokers

Tandenstokers worden gebruikt om de ruimtes tussen de tanden en kiezen te reinigen. Het is bewezen dat de tandenstoker de beste manier is om de tanden schoon te maken. Het is een goedkoop product en het gebruik ervan is vrij eenvoudig.

Tandenstokers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en soorten. De meeste tandenstokers zijn gemaakt van hout. Het harde oppervlak van het hout zorgt voor de verwijdering van plaque door de schurende werking. Om deze reden zijn tandenstokers die gemaakt zijn van kunststof minder effectief. Bovendien is de kans op beschadigingen van de papil groot door het gebruik van harde plastic.

Rubberen tandenstokers kunnen worden gebruikt voor de reiniging van implantaten. De standaard tandenstoker heeft een driehoekige vorm. Het is een nadeel dat de tandenstoker niet kan worden gevouwen over de bolle vlakken van een tand of een kies.

Voordat een tandenstoker gebruikt kan worden moet deze worden bevochtigd in de mond met wat speeksel. Hierdoor wordt het hout steeds zachter en flexibeler.

Ook de kans tot splintering het hout of het breken van de tip wordt kleiner gemaakt op deze manier. De platte kant van de tandenstoker, de basis, richt u naar het tandvlees. Je houdt de tandenstoker tussen duim en de wijsvinger.De overige vingers kunnen steunen op de kaak of op de tanden en kiezen. Op deze manier verhoogd u de controle over uw bewegingen en het voorkomt uitschietten.

Je klemt de tandenstoker tussen je tanden en kiezen verplaats de tandenstoker een aantal keren heen en weer. Het is belangrijk dat u de tandenstoker stevig en zorgvuldig tussen de tanden en kiezen drukt, totdat een zekere weerstand wordt gevoeld.