Scroll Top

De keuze van de tandpasta is meestal een persoonlijke. Er zijn veel soorten op de markt en het is niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken.

We kunnen onderscheid maken tussen drie soorten tandpasta

 

Tandpasta voor kinderen tussen 0 en 5 jaar

In deze leeftijdsgroep word het grootste deel van de tandpasta ingeslikt en is het raadzaam om peuter tandpasta met fluoride te gebruiken. Op de tube moet vermeld staan dat de tandpasta 500 ppm fluoride bevat.

Tandpasta voor gebruik vanaf 5 jaar

Het is belangrijk te kiezen voor een tandpasta die fluoride bevat en een licht schuurt. Verder is het een kwestie van prijs en smaak. Het kan ook prettig zijn als een tandpasta niet te veel schuimt.

Tandpasta met additieven

Hierbij wordt bedoeld een tandpasta die speciaal bedoeld is voor mensen met gevoelige tandhalzen. Door teruggetrokken tandvlees zullen de wortels worden blootgesteld. De pijn, die wordt veroorzaakt hierdoor kan worden behandeld met speciale tandpasta's. In het algemeen zal uw tandarts deze aanraden.

Ook veel whitening tandpasta's worden vandaag de dag verkocht .Een kenmerk van deze tandpasta is dat deze de tanden en kiezen meer schuren, dus het is niet aan te raden om dagelijks te gebruiken